byggrøt
byggrøt

Canada-kornet i Coop-hyllene

Vi skrev tidligere i år om Østfold-bønder som dyrka den canadiske byggsorten Duga. Nå lanserer Coop sju, sunne produkter, alle lagde av Duga-bygget.

Publisert

Slik ser ett av de nye produktene ut. Foto: Coop

Den nye serien har fått navnet Coop Gullbygg og består av knekkebrød, grovt byggbrød, ulike typer grøt og småposer med byggfiber som kan blandes i smoothies og frokostblandinger, skriver Norges Vel.

Produktene er proppfulle med vitaminer, mineraler og fiber og ikke mist det kolesterolnedsettende kostfiberet betaglukan.

Et naturlig Kinder-egg

Det var Norges Vel og Fylkesmannen i Østfold som i 2010 bestemte seg for å kartlegge og identifisere plantevekster som ut fra tradisjon, klimatiske forhold, kunnskap og erfaring ville ha muligheter for å videreutvikles til nye forretningsområder.

Initiativet har altså endt opp med Norsk Matbygg SA, konsorten Duga og lanseringa av de nye Coop-produktene.

For en neve bygg om dagen!

Det canadiske kornet er svaret på norske myndigheters ønske om sunnere produkter. En daglig dose av de nye byggproduktene; en neve korn, en porsjon grøt eller noen skiver brød om dagen er nok til å senke kolesterolnivået i blodet. Kornet er videre rikt på antioksidanter, gunstige fettsyrer, jern, sink B- og E-vitaminer.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS