Ansatte bader i mjølk

Satte pikant smak på osten

Fem mannlige ansatte ved et ysteri sørvest i Sibir badet i mjølka som seinere skulle bli til ost. Kanskje osten ble markedsført under navnet «human touch»?

Publisert

Dette bildet av badende russiske ostearbeidere har gått verden rundt på Facebook.

Bildet ble postet på Face book for at kundene skulle se hvor vidunderlig ost vi lager, sier én av badegjestene. Nå er Torgovil Dom-Siri ostefabrikk i Omsk stengt, skriver Orange News.

Boblebad for bursdagsbarnet

Én av de andre ansatte har en annen forklaring: Det var en spontan handling for å feire fødselsdagen til én av gutta.

Advokater som fabrikken har hyret inn påstår hardnakket at den hvite væska på bildet ikke er mjølk, men et vannaktig biprodukt som ikke brukes i osteproduksjonen. Dette blir kontant avvist av det russiske mattilsynet, som fastslår at det dreier seg om råmjølk til framstilling av ost.

Overført smitte til osten?

Foreløpig er ysteriet stengt for en periode på seks uker inntil fabrikken har bestått alle helse- og sikkerhetssjekker. Arbeiderne er også blitt testet for sjukdommer, blant annet for STD (seksuelle overførbare sjukdommer), som muligens kan ha kommet over i osten til forbrukerne.

Innbyggerne føler seg latterliggjort

Innbyggerne i Omsk er i harnisk og føler seg som idioter. Én av dem sier: «Her prøver vi å støtte opp om lokal produksjon ved å kjøpe osten deres, og så fornærmer de oss grenseløst ved å vaske deres skitne kropper i maten de forventer at vi skal spise.»

Powered by Labrador CMS