Forest skogshenger
Forest skogshenger

Nye tømmerhengere fra Forest

Den nye serien med tømmerhengere fra Forest får Norgespremiære på Dyrskun i Seljord.

Publisert

Nyhet hos Lantmännen Maskin.

FTG Cranes AB i Sverige, som blant annet produserer skogsvogner og kraner, under varemerkene Moheda og Mowi, overtok for noen år tilbake foretaket FTG Baltic UAB, som holder til i Vilnius, Litauen.

FTG Baltic UAB har de siste 10 år produsert mindre og mellomstore skogsvogner bygd på FTG Cranes konstruksjoner og med de erfaringer om hvordan en skogsvogn er tilpasset nordiske forhold. Produktene selges i Tyskland, Østerike, Polen, Finland med flere, der høge krav til slitestyrke og kvalitet stilles, opplyser Lantmännen Maskin i en pressemelding.

I forbindelse med en større oppgradering av sortimentet har FTG Cranes AB sammen med Lantmännen Maskin AS besluttet å introdusere skogsvognene på det norske markedet. Norgespremieren vil bli på Dyrskun i Seljord, 13. – 15. september.

Sortimentet, som vil gå under betegnelsen Forest, består av tre modeller (FB70, FB90 og FB100) med lastkapasitet på sju, ni og 10 tonn. Vognene kan kombineres med fire kranmodeller med rekkvidde fra 5,1 til 6,9 meter (FB51, FB51L, FB63T og FB69T).

- Vi ser med spenning fram mot å få vist de nye vognmodellene, og derigjennom få kundenes tilbakemeldinger, sier Tor Jon Garberg hos Lantmännen Maskin AS.

Ifølge Garberg vil Forest-vognene har mer standardutrustyr enn eksempelvis Moheda-vognene, som kan skreddersys mere etter kundens ønske og behov.

Powered by Labrador CMS