Valtra A53
Valtra A53

Flere A-modeller

Valtra utvider A-serien med nye modeller fra 50 til 75 hk.

Publisert

Nye småtraktorer fra Valtra.

De nye modellene A53, A63 og A73, omtales som kompakt- og hagetraktorer. Over halvparten av alle traktorer som selges i Europa er mindre enn 100 hk, og nå vil Valtra ha sin del av kaka. Traktorene har Perkins-motorer med henholdsvis 50, 68 og 75 hk. Traktorene leveres med to velkjente Valtra A-transmisjoner, 8x4 eller 12x12 med synkronisert vendegir og krypegir. Kraftuttaket har to hastigheter, og trepunktshydraulikken betjenes mekanisk.

Kompaktraktorene leveres med eller uten hytte, mens hagetraktoren er hytteløs. Det åpne førerhuset er utstyrt med en veltebøyle og avtakbart tak. Den lukkede hytta er den er hentet fra de større A-modellene, men tilpasset kompakttraktorene. Hagetraktorene er bare 1,6 til 1,7 meter breie, mens kompakttraktorene er mellom 1,9 og 2,0 meter breie. Alle modellene tilbys med to- eller firehjulstrekk og leveres to alternative hydraulikkblokker.

- Vi tror dette er ideelle traktorer for fruktgardene på Vestlandet. Dette er et rent Valtra-produkt, utviklet og produsert i Tyrkia av Hattat Tarim for Valtra. Foreløpig mangler traktorene trekkrok og mulighet for laster. Vi vil derfor ikke tilby traktorene i Norge før dette er på plass, sannsynligvis om et års tid, sier salgssjef Tor Jon Garberg i Lantmännen Maskin.

Hattat Tarim ble etablert i 1971 og har siden da drevet lisensproduksjon for Ford, Universal, MF og Valtra. Samarbeidet med Valtra ble etablert for ca. 20 år siden. Hattat Tarim produserer motorene sjøl, på lisens fra Perkins. Derfor er det Perkins og ikke Agco Power under panseret på de små Valtraene.

Powered by Labrador CMS