Claas Lexion 780 2
Claas Lexion 780 2

Designpris til Claas

Claas Lexion 780 er tildelt designprisen iF design award. I tillegg er Claas sin årsrapport for 2011 tildelt prisen iF communication award 2013.

Publisert

Prisvinnende design fra Claas

Claas Lexion 780 er den eneste landbruksmaskinen som er tildelt den prestisjefulle prisen, i kategorien spesialkjøretøy, anlegg og landbruk. Av andre prisvinnere i den samme kategorien kan vi nevne Volvo A40D rammestyrt dumper, Kramer 650 hjullaster og Al-kos multifunksjonelle hjulsskjerm for tilhengere.

Juryen har i sin begrunnelse blant annet lagt vekt på Lexions unike kjølesystemet som skiller støv og frisk luft. Juryen har også latt seg imponere av at en av verdens største skurtreskere har en maksimal bredde på tre meter og kan utstyres med bakhjul på inntil 1,7 meter i diameter. Dette er Claas sin åttende iF product design award. Jaguar (2008), Scorpion (2010), Tucano (2008) og rundballepressa Rolland Rapid 56 (1987) er noen av Claas sine designperler, ifølge juryen.

Claas har også fått pris innen grafisk design for sin årsrapport for 2011. Her leser vi blant annet at Claas presenterer mange nye ideer in en autentisk historiefortelling. Historiene er internasjonale, men skaper en persnolig atmosfære i direkte relasjon til merkenavnet Claas.

Powered by Labrador CMS