Kverneland 250 transport
Kverneland 250 transport

Løft på jordet - semi på vegen

I Bedre Gardsdrift nr. 8 kan du lese om Kvernelands nye vendeplog, 250. Nå lekker det ut flere detaljer om plogen på Kvernelands hjemmeside.

Publisert

Produktsjef Dominik Haselhorst (t.v.) og marketingsjef Manuel Fleurot med en tidlig modell av Kvernelands nye 250 vendeplog.

Kverneland 250 er et av de største utviklingsprosjektene noensinne ved plogfabrikken på Klepp. I Bedre Gardsdrift nr. 8 fortalte produktsjef Dominik Haselhorst og marketingsjef Manuel Fleurot om visjonene for den nye plogen. Blant annet er Eker design, mest kjent for Köenigsegg og Hydrolift, del av prosjektet.

Deler av den nye plogen blir vist på Agritechnica, som åpner dørene førstkommende søndag. Fram til da gir Kverneland små smaksprøver av hva som er i vente på sin hjemmeside.

Så langt har de avslørt et nytt dybdehjul med mulighet for hydraulisk regulering, vendehode med integrert verktøykasse, og ikke minst en ny og sikrere transportløsning. Dragakslingen er nemlig svingbar. Ved transport vris plogen slik at skjærene vender oppover. Toppstaget løsnes og dragakslingen låses opp slik at den kan vri seg fritt i horisontalplanet. Dermed vil plogen følge traktoren som en vanlig tilhenger på veg.

"

Løfteplog på jordet. Semiplog på vegen.

Powered by Labrador CMS