Claas Lexion 750 Terratrac 40 kmh

Danmark tilpasser regelverket

Danske skurtreskere med skjærebordsvogn kan nå være 25 meter lange, mot tidligere 22 meter. Dermed kan selv de største skjærebordene henge etter treskeren ved transport.

Publisert

Danske trafikkmyndigheter innser at regelverket for transport av landbruksmaskiner må tilpasses dagens virkelighet.

Den danske regelendringen innføres på tross av motstand fra deler av transportbransjen, skriver Maskinbladet. Myndighetene stiller dog to krav; skjærebordsvognene skal ha to aksler og akslingene skal være tvangsstyrte. Et forslag om å sette en kilometerbegrensing blir ikke innført. De danske myndightene begrunner dette med at en slik begrensning verken vil være operasjonell eller praktisk mulig. Avstanden mellom kundene varierer mye, og det er derfor ikke mulig å sette en avstandsgrense som kan etterfølges. Trafikkmyndighetene har imildertid ikke etterkommet landbrukets krav om en tillatt bredde på vognene 3,0 meter. Dessuten avviser myndightene ønske om å fritak fra breddereglene ved transport fra leverandør til forhandler.

- Dagens virkelighet er at det blir færre, men større driftsenheter. Det samme gjelder maskiner og redskaper, skriver den danske Trafikstyrelsen.

Forbudet mot å transportere breie maskiner til og fra forhandler og verksted, begrunnes med at verkstedene ofte er i bynære områder, og at Trafikstyrelsen ikke ønsker økt trafikk av store og saktegående kjøretøyer i byer.

"
Powered by Labrador CMS