Listhaug ny
Listhaug ny

Vi skal ikke slå deg i hjel!

LILLESTRØM: Under kåringa av Årets unge bonde 2013 inviterte mjølkebonde og artist Aasmund Nordstoga landbruksminister Sylvi Listhaug (bildet) til Vinje kommune på direkten. Du skal slippe levende fra det, forsikret ordføreren i Vinje i en påfølgende sms.

Publisert

Erik Kvam mottar prisen fra landbruksministeren på vegne av kameraten Terje UV. Til venstere jurymedlem Aasmund Nordstoga.

Nordstoga kunne legge til at den første presten som kom til Vinje ble tatt av dage. Vinje-musikeren både underholdt og satt i kåringsjuryen for Årets unge bonde 2013.

Listhaug var leder for juryen og kom til messa Bedre landbruk på Lillestrøm for å dele ut prisen.

Lange ventelister

Landbruksministeren var sporty nok til å aksepterte invitasjonen fra Nordstoga og ordføreren i Vinje på stående fot. Men konferansier på arrangementet, nyvalgt rektor på NUMB, Mari Sundli Tveit, kunne opplyse om at hun hadde kommet dem i forkjøpet ved allerede å ha invitert ministeren til universitet på Ås. Det er flere som vil ha kloa i ministeren, så mange må nok belage seg på å vente til over nyttår før de får besøk av Listhaug.

«Alle var der»

Seminarsalen var smekkfull og det lå tydelige «politiske overtoner» i lufta. At Aps landbrukspolitiske talsmann, Knut Storberget, satt på første benk var med på å understreke dette inntrykket. Ikke alle i salen var kommet for å overvære kåringa av Årets unge bonde, for å si det sånn. Mange var nok like nysgjerrige på å se og høre den nye landbruksministeren. Hun på sin side kunne forsikre salen om at unge skulle stimuleres til å overta garden og at det ville komme gode ordninger på bordet, slik at flere ville bli frista til å fortsette drifta.

2015 – skisma i landbrukspolitikken?

Ministeren røpte også at hun ville bruke mye tid og krefter på å berede grunnen for landbruksoppgjøret 2015. Etter alle solemerker å dømme vil det være her vi for alvor ser konturene av den nye landbrukspolitikken til den nye regjeringa vil føre.

Rockemusiker og mjølkebonde

Årets unge bonde ble Terje Uv (34) fra Rennebu i Sør-Trøndelag. Han er mjølkebonde og rockemusiker. På grunn av en konsert på Helgeland kunne han sjøl ikke motta prisen, som foruten ære også består av en tur til Barcelona. Uv gikk seirende ut av kampen med fire andre verdige finalister. I alt 4000 folkestemmer avgjorde konkurransen, som arrangeres av Norge bygdeungdomslag, Felleskjøpet Agri og Mc Donalds. Målet med kåringa av Årets unge bonde er å stimulere til rekruttering i næringa.

Slik ser han ut: Årets unge bonde framsto på storskjerm under arrangementet på Lillestrøm. Sjøl spilte han rockekonsert i Nordland.

Powered by Labrador CMS