pløye-nm kjartan skadsem 2013

Seier til Skadsem og Bøhnsdalen

Erfaring er fint om du skal vinne Pløye-NM. Atter en gang troner Harald Bøhnsdalen øverst i vendeplog-klassen. Kjartan Skadsem tok seieren med teigplog, under helgas NM på Mære.

Publisert

Harald Bøhnsdalen i kjent positur.

Årets norgesmesterskap var lagt til Mære jordbruksskole like sør for Steinkjer, og ble avviklet sist helg. Arrangørene hadde håpet på en noe større lokal deltakelse, men norske bønder er ikke særlig ivrige på å få pløgsla si bedømt av andre. Det til tross for at plogen stadig viser seg å være en svært viktig redskap under vekslende klimatiske forhold, og at godt pløyearbeid både gir bedre avlinger og lavere utgifter.

Se resultatliste lengst nede på sida.

I alle tilfeller stilte fem mann til start på vollen bak markeringsfåra sist fredag, i klassen for teigplog. Tre mann stilte i vendeplog elite, og fem mann mønstret på i åpen klasse, hvor du kan pløye med en helt standard vendeplog. På lørdag var det stubbåkeren som skulle få snudd på seg.

De to første plassene i teigplog-klassen skiller seg klart ut, med Kjartan Skadsem tydelig i tet både på voll og stubb. Veteran Rasmus Mjølhus er like tydelig nest best hele vegen, mens de tre andre med teigplog i trepunkten er hakket jevnere.

Harald Bøhnsdalen utmerker seg på samme vis som klart best med vendeplog. Sindre Bøhnsdalen og Odd Erik Johansen kniver noe tettere: Sindre er best på voll, men Odd Erik er best på stubb. Sindres forsprang fra vollen er imidlertid stort nok til å sikre dobbelt Bøhnsdalen på toppen av seierspallen her.

Standardklassen er først og fremst ment som en rekruteringsklasse, og ut fra poengsummene er det hederlig innsats også her.

Klar til start. Lite GPS å spore her, men derimot menneskelig pressisjon på høyt nivå i vente.

Powered by Labrador CMS