AC68E351-5CB2-408F-B991-95FFCBA429C5
AC68E351-5CB2-408F-B991-95FFCBA429C5

Ny dansk landbruksmesse

FarmerTech heter den nye messa som åpner dørene i Herning Messecenter 19.-20. januar 2016.

Publisert

Året mellom hver Agromek skal FarmerTech gå av stabelen i Herning Messecenter.

Dette er et helt nytt utstillingskonsept hvor innovasjon, viten og nettverk står i fokus. Leverandører av utstyr til husdyrbruk, korn og fôrstoffer, rådgiving og service, samt energi, er innbudt til å delta på messa. Det er den dnaske bonden som er den viktigste målgruppa.

Maskinfabrikantene står bak

Danske Landbrugsmaskinfabrikanter, i samarbeid med Landbrug & Fødevarer, står som arrangør. Sistnevnte er en organiasjon som skal ivareta bønders og matvareindustrien felles interesser. De to arrangørene har også fått oppbakking fra Videncentret for Landbrug, Agro Business Park, AgroTech, kvægavlsorganisationen Viking Danmark, samt andre strategiske partnere.

-Det er på bakgrunn av undersøkelser vi har gjort i sommer at vi tør å gå i gang med messeprosjektet. Vi har møtt stor interesse og fått mange positive tilbakemeldinger, sier Allan Pedersen, direktør for Danske Landbrugsmaskinfabrikanter.

Messekollisjon igjen

Danskene har det med å legge messene klint oppi hverandre. En annen nykommer blant danske landbruksutstillinger er Nutrifair i Fredericia, med vekt på i-mek og innredninger. Den er til nå avholdt to ganger. Dersom Nutrifair overlever, vil den finne sted 20.-21. januar i 2016. Med andre ord overlapp med Farmer Tech! Er det ikke andre tider på året hvor det er mulig å samle danske bønder til messe, er et betimelig spørsmål? Men vi kan jo også se det positivt: De besøkende kan nå få med seg to messer samtidig. Det er ikke uhorvelig langt mellom Herning og Fredericia.

Vil unngå Agromek

Når det går over to år til FarmerTech åpner dørene, skyldes det at ledelsen ikke vil at den skal avholdes samme vinter som Agromek, som finner sted i slutten av november. Neste gang 2014.

-Det er ikke mulig å stable en ny messe på beina til januar 2014 med et slikt innhold vi ønsker. Istedenfor å kompromisse på kvaliteten, har vi allerede nå begynt å jobbe fram mot premieren i 2016, sier Allan Pedersen.

Powered by Labrador CMS