Geiter
Geiter

Internasjonal geitekonferanse i Tromsø

3.-5. juni holdes det en internasjonal konferanse om geitemelkkvalitet i Tromsø.

Publisert

14 nasjoner deltar på konferansen, som også markerer avslutningen på et stort norsk forskningsprosjekt om geitemelkkvalitet, avl og beite.

– Kvaliteten på den norske geitemelka har forbedret seg mye de siste årene. Nå er det å utvikle produkter som må følge. Vi har fått en mer stabil kvalitet på produktene, og det gjelder spesielt de hvite ostene, sier Odd-Arild Finnes, som er koordinator for konferansen.

" Norsk dagDen internasjonale delen av konferansen foregår 4. og 5. juni, mens mandag er en egen norsk dag. Da kommer rådgivere og forskere fra blant annet Tine, Bioforsk og UMB for å lede foredrag om fôring og melkekvalitet. Hele programmet finner du her.

" Tjuvstartet forrige helg

Tine satte geitostrekord i Tromsø forrige helg. Foto: Tine

Selv om konferansen formelt starter først neste mandag, ble den innledet med en liten tjuvstart i helga som var. Forrige lørdag ble det nemlig arrangert Geit i sentrum i Tromsø.

Tine hadde der en stor stand, sammen med lokalprodusenter og Bondens marked. I tillegg til å vise fram produkter og møte publikum, satte Tine rekord i å produsere verdens største geitost.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS