Avant Robot185produktbilde
Avant Robot185produktbilde

Felleskjøpet med rivingsrobot

Felleskjøpet Agri lanserer rivingsroboten Avant Robot 185 på messen Bedre Landbruk.

Publisert

Rivingsroboten Avant Robot 185 har 360 graders rotasjon er utstyrt med og 460 mm teleskopiske bomforlengelse. Det gir en vertikal rekkevidde på fem og en halv meter og en horisontal rekkevidde på fire og en halv meter. Roboten kan utstyres med flere demoleringsredskaper slik som hydraulisk hammer, knuser eller klo.

– I motsetning til tradisjonelle roboter er all hydraulikk og elektronikk plassert på den nedre rammen for å sikre et lavere tyngdepunkt som gir trygge og stabile arbeidsbetingelser, sier Bjørn Larshus, produktsjef hos Felleskjøpet Agri SA, i en pressemelding.

Roboten drives av en 18,5 kW (35A) eller 15 kW (32A) elektrisk motor. Maskinen er utstyrt med pålitelig EPEC-komputer og brukergrensesnitt. Fjernkontrollen kan benyttes både med radio og ledning.

– Når plassen eller kravet til transportvekt er begrenset, kan overvognen demonteres mens belteunderstellet kan betjenes separat. Undervognens vekt er 1.220 kg og transporthøyden så lav som 750 mm (1010 mm med støttebein), sier Larhus.

Standard transportdimensjoner er 1.590 mm i høyde, 795 mm i bredde og 2.290 mm i lengde.

Rivingsroboten lanseres under Felleskjøpet Agri sin utstilling på messen Bedre Landbruk 2013 på Lillestrøm lørdag 9. og søndag 10. november.

Powered by Labrador CMS