tokvam flex+mV-13

Bredt og fleksibelt fra Tokvam

Tokvams breie V-fres, 262 MonsterV, er nå på markedet. Samtidig lanseres den fleksible totrinnsfresen 241 THS Flex.

Publisert

– Kundene våre har utrykt et ønske om en stor v-fres for store traktorer, samt en bred, fleksibel og velprøvd to-trinnsfres. Det ønsket har utviklingsavdelingen vår tatt tak i, og de nye fresene er nå tilgjengelig hos våre forhandlere, forklarer Finn Kristian Tokvam.

Kan trekkes, rygges og frontmonteres

Tokvams nye totrinnsfres kan skyves, rygges og slepes.

241THS Flex er det Tokvam mener er en svært fleksibel snøfres gir mye for pengene. Denne kan trekkes, rygges og frontmonteres som standard. Fresen skal ha vist gode egenskaper i våt og tung snø. I tillegg har den mange muligheter for ekstrautstyr. Slik som automatkopling i stedet for brytebolt, og hydraulisk kantving. Arbeidsbredda er som navnet tilsier 240 cm uten kantvinger, og den kan kjøres av en traktor på 70 hk eller mer. Innmaterskruen på 44 cm i diameter er tagget, mens vifta måler 75 cm i diameter. – Denne fresen er spesielt egnet for mellomsegmentet. Den har mange av de velprøvde løsningene vi kjenner fra 240THS, og er blitt godt mottatt av våre norske og svenske kunder, forklarer Finn Kristian Tokvam.

V-fres for store snømengder

Større V-fres finnes ikke, melder Tokvam.

Den nye 262 MonsterV er verdens største v-snøfres, melder Tokvam. Kapasiteten oppgis til inntil 1900 tonn snø pr. time. Fresen er spesielt egnet for fjellveier, skogsveier og isveier hvor det er mye snø og ønske om stor effektivitet. V-fresen har kraftig konstruksjon, egenvekt på 1,6 tonn, og er beregnet for traktorer fra 180 til omlag 350 hk. Med hydrauliske kantvinger kan arbeidsbredden endres fra 260 cm til 330 cm. Vifta er nærmere en halv meter dyp, og over en meter i diameter. Snørydding i 30-40 km/h er fullt mulig. Dette gjør fresen egnet også til ordinær vegbrøyting hvor man du problemer med å bli kvitt snøen på grunn av høye skjæringer og snøplogkanter, forteller Finn Kristian Tokvam.

Powered by Labrador CMS