Vipsmobil
Vipsmobil

Anbefaler å sjekke VIPS for tørråtevarsel

Det er igjen tid for den årlige advarselen fra Bioforsk om at tørråtesesongen er i anmarsj. Nytt i år er at du kan holde deg oppdatert via en app på mobiltelefonen.

Publisert

Illustrasjonsbilde av mobilapplikasjon fra VIPS Mobil /Bioforsk.

Østlandet har vært velsignet med tørt og fint vær den siste tiden, men så snart det blir væromslag, øker faren for tørråteangrep. Bioforsk anbefaler derfor bønder nå om å holde seg oppdatert via VIPS for å komme tørråten i forkjøpet.

– Vi har gjort noen funn, og det er ikke heilt unormalt på denne tida av året. For å se om det er funnet tørråte i området ditt, kan du gå inn på lenken til EuroBlight, tidlige funn av tørråte, på VIPS-sida, sier forsker Ragnhild Nærstad i Bioforsk.

VIPS (Varsling Innen Planteskadegjørere) er en tjeneste som holder deg oppdatert på skadegjørere, klima og værprognoser for at du skal kunne få best effekt av plantevernmidler. I år kommer tjenesten også i form av en applikasjon (app) til smarttelefoner, som gir deg prognoser basert på nærmeste klimastasjon. Appplikasjonen kan du laste ned her.

– Det er viktig å følge med så du får sprøytet i forkant av neste fuktperiode. Det er bedre å forebygge, så følg med på varslinga på VIPS, sier Nærstad.

"
Powered by Labrador CMS