New Holland UK flagg_3
New Holland UK flagg_3

Prins William skal studere landbruk

Hertugen av Cambridge, prins William, setter seg på skolebenken for å lære om bærekraftig driftsledelse i landbruket.

Publisert

Den engelske kongefamilien er storbønder, men prins William er den første på nesten 300 år som tar oppgaven alvorlig. Illustrasjonsfoto: CNH.

Prins William får med tid og stunder ansvaret for hertugdømmet Cornwall, som omfatter 530 000 dekar fordelt på 23 kommuner. Det er en oppgave prinsen tydeligvis ikke tar lett på. Universitetet i Cambridge har nemlig skreddersydd et 10-ukers kurs for prinsen, for å forberede ham på oppgaven som storbonde.

Kurset gir imidlertid ingen formell grad, men skal gi prinsen økt kunnskap om landbruk og bidra til økt forståelse av moderne problemstillinger som berører landbruksnæringen og bygdene i Storbritannia, skriver The guardian.

Det er nesten tre hundre år siden sist et medlem av kongefamilien har vist tilsvarende interesse for landbruk. Prins Williams stamfar George III fikk kallenavnet Farmer George på grunn av sin store interesse for landbruk og sin egen saueflokk.

Prinsen har fra før master i geografi og tre års praksis som helikopterpilot i det britiske forsvaret. Sist en i den engelske kongefamilien

Powered by Labrador CMS