omslag_bg_1310
omslag_bg_1310

BG 10/13: Sjølbinder og LED

Årets siste utgave av Bedre Gardsdrift er levert Posten og på vei til en postkasse nær deg.

Publisert


Om en snau uke senker julefreden seg over landet. Hvis Posten gjør det vi betaler dem for, dukker Bedre Gardsdrift nr. 10 opp i postkassene før julaften.

Gammel selvbinder gir nye nek

Du er kanskje er av dem som bidrar til fuglenes ve og vel ved å produsere julenek? Vi var med da Lions klubben i Grue var ute med sjølbinderen for å lage julenek. Visste du at oppfinneren av sjølbinderen, Charles Withington, fikk ideen til knyteapparatet ved å se på moren som heklet?

Fra halogen til LED

Desember er også den måneden som krever mest lys. Vi gir deg noen råd og tips hvis du vil bytte ut gamle arbeidslys med LED.

Valtra N163 Direct under lupen

Med 170 hk er Valtra N163 verdens sterkeste firer med trinnløs transmisjon. Det er en solid traktor med overbevisende motorkarakteristikk, lettbetjent transmisjon og kraftig hydraulikk, men litt tørst og gammelmodig. Det er hovedkonklusjonen til våre kollegaer i Profi som har testet traktoren. Detaljene finner du på side 20 - 25.

Fruktbart land under press

Uganda har gode forhold for en effektiv og allsidig jordbruksproduksjon, men korrupsjon og en gryende oljealder setter bøndene under press. Og Norge er delaktige, ifølge den ugandiske bondeorganisasjonen.

Ingen arealgrense for grisehus

Borgarting lagmannsrett gir grisebonden Henrik Mørk Eek i Østfold lov til å bygge ut grisehuset til nærmere fire dekar. Den nye regjeringen vil ikke anke vedtaket inn for Høyesterett. Dermed er det ingen øvre grense for hvor stort et grisehus kan være.

BG prøvekjører Kubota M110GX

Større førerhytte, elektronisk styrt trepunktshydraulikk og ny transmisjon med åtte hurtiggir er de viktigste endringene fra tidligere modellserier. Ingen kan lenger beskylde Kubota for å være enkel og gammeldags.

BG prøvekjører Aebi VT 450 Vario

Årets traktor i klassen spesialtraktorer er virkelig en spesialtraktor. Vi har prøvekjørt den spesielle doningen med trinnløs transmisjon der den trives best, -i bratta.

Tenk igjennom plansiloen

Bjørn Westby var så misfornøyd med plansiloen han hadde bygd, at han seks år etter bygde nymed skrå vegger. Enten du velger rette eller skrå vegger, er det noen viktigte ting å tenke på når du bygger plansilo. Vi gir deg tipsene.

Fra juletrefelt til matjord

Norsk Juletre ønsker å gjøre det lettere å få omdisponert dyrka mark til juletreproduksjon og bruker stubbefres i argumentasjonen. Vi har sett den demonstrert.

Traktor på sjølstyr

Den amerikanske tilhengerprodusenten Kinze har utviklet et system der en førerløs traktor går i skytteltrafikk mellom treskeren på jordet og siloen på garden.

Fornøyde sauebønder

Sesongen er over for våre tre sauebønder, og alle er fonøyde.

3. runde med Agritechnica

Bunken med nyheter fra Agritechnica er nærmest utømmelig. Vi gir den en ny dose fra Hannover.

16 659 abonnenter, blir en du også!

Alt det spennende vi har listet opp ovenfor, får du kun lese i bladet. Ifølge fapressens opplagskontroll har Bedre Gardsdrift 16 659 abonnenter, 849 flere enn i fjor. Bedre Gardsdrift er Norges eneste frittstående landbruksblad, og Norges desidert største.

Hvis du vil gi en gave som varer hele året, enten til deg sjøl eller andre, anbefaler vi et gaveabonnement på Bedre Gardsdrift. Bestiller du før nyttår får du årets pris, 530 kroner for et år / 10 utgaver.

Hos oss betaler både nye og gamle abonnenter samme pris, og vi har ikke noe juletilbud. Men hvis du er kjapp, kan du få et gavekort som du kan legge under treet til den heldige. Gaveabonnement bestiller du ved å sende e-post til abo.bedregardsdrift@askmedia.no, eller på telefon 469 41 000.

Powered by Labrador CMS