John Deere 1570 skurtresker
John Deere 1570 skurtresker

John Deere med Sampo-tresker

John Deere vil igjen tilby treskere for "småbøndene", som de definerer som bruk med mindre enn 2000 dekar.

Publisert

John Deere erstatter sin 1570 (bildet) med Sampo 3000.

Å delta på John Deeres produktlansering i Berlin sist uke setter ting i perspektiv. Når John Deere skal vise den økonomiske gevinsten med AMS/presisjonsssystemer, tar de utgangspunkt i en gard på 25 000 dekar. Når de klassifiserer tresker-kundene sine, omtales garder med mindre enn 2000 dekar som småbruk.

Uansett. Etter at John Deeres minste treskere, 1470 og 1570, ikke lenger kan selges i Europa grunnet avgasskravene, mangler de treskere i dette segmentet. John Deere mener imidlertid at volumet av så små treskere er så lite, at de ikke vil ta kostandene med å utvikle de sjøl. De har derfor inngått avtale med Sampo, som skal levere sin 3000-modell i grønt og gult. I John Deere drakt får den modellbetegnelsen W440. Treskeren får minimale endringer i grønt, hvilket betyr motor fra Agco Power med 238 hk, en slagerbredde på 1,33 meter og seks ristere. Den grønne Sampoen testkjøres nå i Sør-Europa, og dersom testingen går godt, vil treskeren bli fritt tilgjengelig i 2015. At Agco eier 10 prosent av Sampo, ser ikke John Deere på som noe problem.

John Deere vil også tilby ploger, produsert av Gregoire-Besson, for Russland og Ukraina. Plogene det er snakk om har pluss minus 12 skjær. Deres tredje nye partner er Feraboli, som skal produsere enkle fastkammerpresser. Du får flere detaljer i Bedre Gardsdrift nr. 7.

Powered by Labrador CMS