maskindemo rive foto_blæstad

Gjør klar for Blæstaddagen!

Fredag 23. august fortjener et kryss i kalenderen. Da arrangeres Blæstaddagen, med omfattende fagprogram og maskindemonstrasjoner.

Publisert

På Blæstaddagen 23. august får du både se maskner i bruk og få faglig påfyll. Foto: Blæstad.

Blæstaddagen starter klokka 10.00 fredag 23. august, og holder det gående til klokka 19.00. Den offisielle åpninga er klokka 11.00, fulgt av en prosesjon med historiske kjøretøyer.

Arrangementet er tilrettelagt både for deg som kan komme tidlig, og for deg som ikke har mulighet for å komme før enn litt utpå dagen. Er du sulten, tilbys ymse mat til hyggelige priser hele dagen, og fagprogram og demonstrasjoner er lagt opp med en runde på formiddagen og repetisjon på ettermiddagen.

Fagprogram

Foretrekker du å innta kunnskap via ørene, tilbys foredrag om leasing, jordpakking, N-sensor, og hva vi kan gjøre med jorda vår for å få økte avlinger.

Demonstrasjoner og feltprogram

Tar du turen ut i åkeren, får du demonstrasjon med faste kjørespor i gras, bruk av åkersprøyter i ujevnt terreng, samt feltvandring der du får se dyrkingsforsøk og følge Norsk Havremesterskap i felt på oppløpssida.

Politikk og traktorcross

Fra klokka 14 til klokka 16 opplever du muligens høye brøl og tunge tak, fordelt på de to programpostene politisk debatt og traktorcross. Til debatten stiller sittende landbruksminister, stortingsrepresentanter og –kandidater fra Hedmark, samt Einar Frogner fra bondelaget.

Maskinutstilling

Ti firmaer har meldt seg på maskinutstillinga med et rikt utvalg redskaper, traktorer og dekk. I tillegg er ytterligere ti selskaper og organisasjoner på plass, for å snakke om sine tjenester.

For mer informasjon anbefaler vi www.blæstad.no.

Publisert 14.08.13. Redigert 21.08.13.

"
Powered by Labrador CMS