eik Kløfta fasade
eik Kløfta fasade

Eiksenteret på Kløfta med nye eiere

Det blir offensiv satsing og medbrakte tradisjoner når Eiksenteret på Kløfta har fått nye eiere. Foruten utvidet verksted satses det tyngre på Glåmdalsregionen.

Publisert

Ole Grønvold er styreleder i selskapet som overtar Eik på Kløfta. Her et arkivbilde fra da han var adm.dir. i A-K maskiner.

Eiksenteret Kløfta er drevet av Romerike Traktor og Maskin AS, som til nå har vært eid av Tore Grøndahl. Han beskrives som en av nestorene i landbruksbransjen på Romerike, med 42 års fartstid. Han blir med videre i det nye selskapet fram til han pensjonerer seg, som selger og med noen administrative oppgaver.

De nye eierne finner vi i selskapet Emaskin AS, som er eid av Mads Skovseth Lier, Ole Grønvold, Trond Sandven og brødrene Jan og Lars Johannsen.

Satser

De nye eierne har som mål å bli enda mer merkbart til stede på Romerike, og samtidig ta for seg av markedet i Glåmdalen. Til sistnevnte satsing er Lars Ivar Aas ansatt som selger, og det jobbes med en permanent løsning for service og ettermarked.

Lokalet på Kløfta skal oppgraderes, ikke minst med 300 kvadratmeter nye verkstedlokaler.

De ansatte ved avdelingen på Kløfta blir selvsagt med videre, og får de beste skussmål fra sine nye eiere.

Disse er med

Mads Skovseth Lier overtar som daglig leder. Han har vært selger hos Eik på Kløfta siden 2009, men har også en historikk fra A-K. Der har han vært produktsjef, avdelingsleder på Kløfta, samt regionsjef for Akershus, Oslo, Østfold og Buskerud. Han gleder seg til sin nye rolle.– Særlig er jeg glad for satsingen som nå gjøres på verksted-sida. Produktene vi har å selge er meget gode, så det avgjørende for kundene vil være hvordan vi tar vare på dem etter en handel, oppsummerer han. Trond Sandven er grunnlegger av bilforhandlerkjeden Sandven AS, og medeier og adm. dir. i Sandven Gruppen AS som i 2013 omsetter for cirka 600 millioner kroner. Jan og Lars Johannsen er partnere i Sandven Gruppen AS, og har ansvaret for innkjøp og logistikk for varer og tjenester som gruppen kjøper utenfor Norge.

Har lengtet tilbake

Ole Grønvold er styreleder for det nye selskapet, og vil også involvere seg aktivt i drifta. Han har diverse bil-erfaring fra Bertel O. Steen, blant annet som adm.dir. for importøren og forhandlerkjeden Chrysler Norge AS. I landbruket kjenner vi han som adm.dir. i A-K maskiner fra 2006 fram til Bertel O. Steen kjøpte selskapet og hentet Gunnar Thorud fra Eikmaskin til denne posten. – Jeg ser fram til å jobbe med landbruk igjen. Gjennom mine år hos A-K maskiner oppdaget jeg at landbruket er en meget trivelig bransje å jobbe i, og jeg har siden da ønsket meg tilbake. Jeg er imponert over hvor fort utviklinga av landbruksmaskiner går, og gleder meg over kompetansen, innsatsen og holdningene til de ansatte i selskapet vi overtar. Jeg ser fram til å være tettere på det som skjer her, sier Grønvold til Bedre Gardsdrift.

Powered by Labrador CMS