Framside BG 1306
Framside BG 1306

BG 6/13: Mobilpresisjon

Bedre Gardsdrift nr. 6 postlegges denne uka. Framsida prydes av Trond Vistnes. Han er en av Norges første bønder som bruker Kartverkets korreksjonssignaler (CPOS) via mobilnettet. Han synes løsningen fungerer bedre enn forventet, så lenge han har mobildekning.

Publisert


Presisjonslandbruket feier over landet. Nå tilbyr Kartverket 2 cm nøyaktighet via mobilnettet. Trond Vistnes er av pionérene, og deler sine erfaringer. Vi har også besøkt Agrovin i Inderøy. De startet med presisjonslandbruk i 2008, og bruker nå autostyring og seksjonskontroll aktivt i drifta.

Her er litt av det andre du kan glede deg til:

Småsmart

Jon Harald Skaare irriterte seg over at understellet på åkersprøyta ble fullt av byggaks og snerp. Derfor laget han en enkel beskyttelsesplate som nærmest eliminerer problemet. Roger Bakken har laget et stort og praktisk spillolkekar, mens Even Dæhlin har laget posisjonsindikator til fronthydraulikken.

Traktortest: MF 7624 Dyna-VT

Les den grundige testen på sidene 20 til 25.

Osteproduksjon ble redningen

For engelske Michael Davenport ble osteproduksjon et være eller ikke være som bonde.

Naturmangfoldloven del 4

Innføring av prioriterte arter vil gjøre det vanskeligere for bøndene å drive jorda sin, og kan i verste fall sette en stopper for deler av drifta.

Maskinnytt

Case IH, New Holland, Massey Ferguson har brukt sommeren til å lansere nye traktorer, skurtreskere og presser. Nyhetene finner du i Bedre Gardsdrift.

Lapp dekket sjøl

I prinsippet er det like enkelt å lappe et traktordekk som sykkeldekk. Vi gir deg oppskriften, skritt for skritt.

Injeksjonssprøyte med forstøverteknologi

Med injeksjonssprøyte og forstøversystem, har Didrik Thrane-Nielsen tredoblet sprøytekapasiteten samtidig som han kan justere doseringen og regulere antall plantevernmidler under kjøring.

Direktesalg sikrer inntektene

På Nordgård i Tromsdalen har det vært dyrket grønnsaker i alle år, og Helga Nordgård har ingen planer om å endre det. For å sikre inntektene selger hun produktene direkte til butikker og restauranter.

Automatisk fôring er lønnsomt

Torgeir Jorde har regnet på ulike fôringssystemer, og mener automatiske fôringsanlegg kan forsvares økonomisk. Dessuten gir fleksibilitet og mer frihet.

No-fence

Veien til kommersialisering er blitt lengre enn antatt for No-fence. Men det digitale halsbåndet kommer.

Cereals og Borgeby

(Nesten) aldri et BG uten messestoff. I sommer har vi besøkt Cereals i England og Borgeby i Sverige.

Er du ikke abonnent?

Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her inne. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS