preview_COLOURBOX6419350
preview_COLOURBOX6419350

Åssen få kua til å vare lenger?

Hvordan skal jeg få kyrne mine til å leve lenger, holde utrangeringsfrekvensen nede og samtidig opprettholde produktiviteten?

Publisert

Disse spørsmålene søker DeLaval å få svar på i løpet av konferanse de arrangerer på Hamra Gård utenfor Stockholm den 28.-29. august. Der samles 12 av verdens ledende mjølkeproduksjonsforskere og eksperter for å diskutere spørsmål om dyrevelferd/kukomfort og den beste måten for å øke levetida og produktiviteten til mjølkekyr.

-Den høye utrangeringsfrekvensen av kyr i intensiv mjølkeproduksjon får mer og mer oppmerksomhet over hele verden. Kort produktiv levetid har en stek innvirkning på gardens lønnsomhet. Alle aktører i mjølkeproduksjonsbransjen har et ansvar for å gjøre bærekraftig mjølkeproduksjon mulig. Ett av målene med konferansen er derfor å bringe bevissthet og kunnskap om hvordan man kan forbedre den produktive levetida hvor kua gir avkastning, sier Tim Nicolaï, Vice President Aftermarket & Services at DeLaval International.

På den to dager lange konferansen vil fagfolkene diskutere økonomiske aspekter i forhold til kuas levealder, klauvhelse, mastitt, fruktbarhet, stress og kuas komfort i liggeområder, gangareal og fôringsområder. Blant andre vil Trevor de Vries, Christer Bergsten og Ken Nordlund dele sin kunnskap dyrevelferd og kukomfort med deltakerne.

Mer om konferansen finner du her

"
Powered by Labrador CMS