amazone cayron plog studio

Amazone går for plog

Plogen er ikke død. Amazone vil bli enda sterkere på jordarbeiding, og lanserer nå en egenutviklet plog. I første omgang i store størrelser og uten steinutløser.

Publisert

Ikke midt i volumsegmentet i Norge, men flere modeller er i vente, når Amazone nå kaster seg inn på plogmarkedet.

Norge er ikke et prioritert marked for Amazones ploger før enn i 2015, men da skjer det litt av hvert. Enn så lenge er A-K maskiner tilfreds med sitt eksisterende plogsortiment fra Pöttinger, som dekker det som etterspørres i Norge.

Bygget av egne ideer

La oss ta en nærmere titt på Amazones nyvinning. For nytt er det, utviklet av Amazones egne folk fra grunnen av. Først ut er det de omtaler som medium store ploger, som er trepunktsmonterte vendeploger med fem eller seks skjær, høvelige for traktorer opp til 240 hk. Med en meters avstand mellom kroppene og 83 cm rammehøyde skal her være god gjennomgang, også når det er igjen mye planterester på jordet. En av modellene leveres med justerbar fårbredde fra 30 til 55 cm.

Slept i transport

Plogene har dybde- og transporthjul i dimensjonen 13,0/55-16, plassert slik at bakerste skjær når helt ut til kanten. Under transport henger plogen i trekkstengene og hviler på transporthjulet, så traktoren får mer stabile egenskaper på vegen. Under arbeid fungerer plogene som ordinære trepunktsmonterte ploger. Et mål i utviklinga av plogen har vært å lage noe stødig, solid og pålitelig for krevende kunder. Det betyr solide dimensjoner, eksempelvis på ramme, vendehode og tilhørende opplagring. Amazone har sikret seg 19 patenter på løsningene de har pønsket ut rundtomkring på plogen sin.

Mer i vente i 2015

Fra 2015 er også Norge på lista over land som får Amazone-ploger, og da vil også steinutløser være på plass. Trolig også et større utvalg størrelser, i plogserien som kalles Cayron 200.

Powered by Labrador CMS