Kyllinglår

Kjøttproduksjon: Fjørfe opp – storfe ned

Produksjonen av fjørfekjøtt gikk opp med nesten 7000 tonn (+7,6 %) sist år. På samme tid hadde storfe en nedgang på 4000 tonn (- 4,5 %).

Publisert

Produksjonen av fjørfekjøtt økte mest i fjor. Foto: colourbox.com

Når det gjelder svine- og sauekjøtt, var det bare små endringer, melder Statistisk sentralbyrå.

Samla produksjon litt opp

Samla kjøttproduksjon økte svakt med 3000 tonn, til 324 000 tonn fra 2011 til 2012. Av det kontrollerte slaktet i 2012 utgjorde svinekjøtt 132 000 tonn, fjørfe 91 000 tonn, storfe 81 000 tonn og sauekjøtt 23 000 tonn.

Størst «kjøttfylde» i Rogaland

Rogaland er fortsatt det fylket som produserer mest kjøtt i landet, hele 23 prosent av produksjonen. Deretter følger Nord-Trøndelag (14 %) og Hedmark (12 %). Rogaland var største kjøttprodusent av svinekjøtt, storfekjøtt og sauekjøtt med henholdsvis 39 000 tonn, 13 200 tonn og 4 900 tonn.

Produksjon av fjørfekjøtt var størst i Østfold og Nord-Trøndelag.

Slakt godkjent til folkemat.
TonnProsent endring fra
20122011 - 20122002 - 2012
I alt324 1550,924,0
Svin131 5590,626,5
Fjørfe91 1567,698,7
Storfe77 982-4,5-8,9
Sau22 777-2,6-8,8

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Powered by Labrador CMS