asa-lift s_23

Grimme overtar Asa-Lift

Tyske Grimme, som er meget store innen potethøsting, overtar aksjemajoriteten i det danske familieselskapet Asa-Lift.

Publisert

Ser du noe veldig rart i en åker, er det mest trolig en spesialbygget høstemaskin fra Asa-Lift.

Asa-Lift har spesialisert seg på opptakere for et bredt utvalg grønsakshøstemaskiner. Her er alt fra plukkere for gulrot og dill til sjølgående rødbetopptakere og potethøstere for bønder med mindre arealer, og mye av redskapen er spesifikt kundetilpasset. Totalt har Asa-Lift utstyr for høsting av mer enn 20 planteslag. Selskapet ble grunnlagt i 1936, har adresse Sorø i Danmark, og har til nå vært familieeid.

Med virkning fra 1. januar 2013 overtar Grimme-konsernet som majoritetseier. Grimme-eier Franz Grimme forteller i en pressemelding at de to selskapene har hatt et strategisk samarbeid i et års tid, noe som har vist seg å fungere svært godt. Asa-Lift skal fortsette sin produktutvikling og produksjon i Sorø, og holder fram som en egen merkevare. Imidlertid skal de to selskapene samarbeide tettere om teknologi, utvikling og internasjonal markedsføring.

Asa-Lift importeres til Norge av Harald Bjerkes Eftf., en avdeling under Felleskjøpet Agris datterselskap Ole Chr. Bye. Grimme importeres av Eikmaskin. Det er ikke varslet endringer på forhandlernett som følge av det nye eierskapet.

Powered by Labrador CMS