Fendt 516 1

Kompakt luksus

Med fire sylindre og hytte og teknikk fra de store, er nye Fendt 500 Vario en kompakt traktor i luksusklassen.

Publisert

Fendt 500 Vario er i prinsippet er forkortet 700 Vario.

I dag lanseres nye Fendt 500 Vario SCR. Modellserien består av fire modeller med henholdsvis 125, 135, 155 og 165 hk makseffekt. 500-serien overlapper med de tre største modellene i 400-serien og de tre minste i 700-serien. 400 Vario skal produseres til november 2013, men så er det slutt, takket være nye utslippskrav.

Vil du ha kortversjonen av historien om Fendt 500 Vario er, så tar du en 700 Vario, fjerner de to fremste sylindrene og reduserer akselavstanden med 210 mm.

Profilen er som 700 Vario, men panser og akselavstand er ca. 20 cm kortere.

Bedre Gardsdrift fikk prøvekjøre de nye traktorene i sommer, og konklusjonen er som tittelen; kompakt luksus. Førerhytta er godt kjent fra Fendt 700, og eneste forskjellen er at 500-serien "bare" har to alternative hyttefjæringer. Motoren kommer fra Deutz og renser eksosen ved hjelp av SCR og AdBlue.

500 Vario tilbys i tre utstyrnivåer, Power, Profi og Profi Plus. Power er en ribbet utgave, der lista med tilleggsutstyr også er vesentlig kortere. Men så lenge du ikke vet hva du går glipp av med Profi og Profi Plus, vil du neppe klage nevneverdig bak rattet på Power. Det viktigste du må være klar over, er at Power ikke kan leveres med Isobus eller intergrert autostyring. Power har også mindre hydraulikkpumpe og færre hydraulikkuttak.

Den høye frontruta er svært praktisk ved bruk av frontlaster.

Som tilleggsutstyr tilbyr Fendt integrert lasterautomatikk, kalt Cargo Plus. Velger du dette kan du blant annet programmere automatisk retur til 0-posisjon, maksimal løftehøyde og tiltvinkel.

Du finner flere detaljer om de nye Fendtene i Bedre Gardsdrift nr. 8.

Powered by Labrador CMS