Lærling Rune Nærland 1

Årets lærling: Rune Nærland

I dag presenterer vi den tredje av «Årets lærlinger»; Rune Nærland (19) hos Eiksenteret Kleppe.

Publisert

Rune Nærland, Eiksenteret Klepp.

Rune Nærland er fra gard og har skrudd så lenge han kan huske. Skruing er også den store hobbyen hans. Det er sikkert far hans, som driver garden, glad for. Den unge mann er ikke vond å be når det er maskiner som ikke funker som de skal.

Vant tett intern konkurranse

Eik-systemet hadde tolv lærlinger som var kvalifisert til å være firmaets kandidat i kampen om å bli «Årets Lærling». At Rune trakk det lengste strået blant de fire nominerte, skyldtes nok mye hans punktlighet og evne til å løse oppgaver på egenhånd.

Ingen tvil om yrkesvalget

Når vi spør hvorfor han valgte å utdanne seg til landbruksmekaniker, kommer det kjapt: Jeg elsker simpelt hen mekanikk og hydraulikk. Landbruksmekaniker-yrket er både interessant og kan by på allsidige arbeidsoppgaver.

Rune kan ikke se for seg en annen framtid enn landbruksbransjen.

Premier venter

Både Stian og de seks andre «Årets Lærling»-vinnerne blir behørig hyllet på festmiddagen under Agroteknikk på Lillestrøm, torsdag 15. november. Foruten diplom og heder, vanker det en tur til landbruksutstillinga Sima i Paris på nyåret.

Desentralisert jury

Vinnerne er plukket ut blant medlemsbedriftene i Traktor og Landbruksmaskin Importørenes Forening (TLIF) og fra Redskapsfabrikantenes Landslag (RL). En internjury hos de fem importørene AK, Eik, Lantmännen, FK og HCP har kåret hver sin beste lærling, mens en annen jury har plukket ut to verdige vinnere fra RL.

Dette la juryen vekt på

For å kunne delta i kampen om «Årets lærling» må du ha stått i læra siden nyttår. Juryen la deretter ti punkter til grunn for kåringa med muligheter til å gi fra ett til fem poeng på hvert punkt.

  1. Trivsel og samarbeidsevne
  2. Punktlighet
  3. Orden
  4. Evne til å se og å løse oppgaver sjøl
  5. HMS-holdning og -kunnskap
  6. Faglig utvikling
  7. Kvalitet på eget utført arbeid
  8. Evne til å planlegge og å disponere tid
  9. Bruk av opplæringsbok og loggføring
  10. Interesse for yrket
Powered by Labrador CMS