Reddet av beltet x2

I Oppland kjørte en ung fører av vegen så traktoren veltet. I Sør-Trøndelag fryktet en far for livet til seg og sønnen da traktoren trillet 30-40 meter nedover en skrent.

Publisert

I begge ulykkene spilte setebeltet en sentral rolle, og trolig har det berget liv. Bilder fra begge ulykkene viser dessuten at den vernende strukturen på hytta er tilstrekkelig intakt til å beskytte, mens det meste rundt er knust.

Politiet: Beltet avgjørende

Ulykka der en gutt kjørte av vegen fant sted i Follebu i Gausdal i Oppland. Ulykka skjedde langs veg på kveldstid. Traktoren kom utfor asfaltkanten på høgre side av vegen, for deretter å brase utfor på venstre side. Der ruller den nedover en skråning, før den blir stående med hjula i været i botnen av bakken.Gutten brukte setebelte. Politiet sier til gd.no at det kan ha vært helt avgjørende med hensyn til skadeomfanget på gutten, som sjøl klarte å krabbe ut av vraket etter ulykka. Overskrifta på artikkelen sier sitt: Beltet reddet ung traktorfører.Av bildene ser vi at alle vinduer i hytta er knust, og at diverse plastdeler i hytta er slått løs. Men strukturen på hytta er fremdeles tilstrekkelig intakt til å beskytte en fastspent fører, akkurat slik det er ment å fungere.

Faren: Sikker på at vi skulle dø

" Det ble en dramatisk dag da far og sønn kjørte ut med et lass gjødsel i Midtre Gauldal i Sør-Trøndelag. Da siste møkklasset skulle spres ut, mistet traktoren grepet på det bratte jordet, og tok kurs beint nedover mot elva. I passasjersetet sitter bondens fem år gamle sønn.- Jeg merker at vi sklir og kommer til stedet hvor det er spredd møkk fra før av. Da blir det såpeglatt og jeg mister styringen helt. Jeg skjønner at det vil gå ille, forteller han til adressa.no. Da han kom til seg selv så lå han inni førerhytta og traktoren lå på taket. Den hadde rullet 30-40 meter nedover skrenten. Gjødselvogna hadde havnet nærmere 200 meter lenger ned og lå i elva. " Straks han kommer til seg sjøl igjen, tenker bonden på sønnen som er med i traktoren. Han henger opp ned fra passasjersetet, fastspent i setebeltet, og ber faren om hjelp til å komme seg løs. Etter en sjekk på legesenteret blir det konstatert at sønnen er uskadet. Faren har en forslått venstreside. - Jeg var sikker på at vi ville kjøre oss i hjel, sier bonden til adressa.no. Heldigvis er sønnen flink til å bruke sikkerhetsbelte, og stålstrukturen i hytta gjorde jobben sin. Jordet skal heretter brukes til beite.

Powered by Labrador CMS