Nutrifair1
Nutrifair1

Ny, liten messe ypper seg mot Agromek

DANMARK: Drøye 150 utstillere samlet i én hall gjorde NutriFair 2012 i Fredericia til en grei og oversiktlig messe for innendørsmekanisering.  5700 besøkende på to dager (25. og 26. januar) var messeledelsen godt fornøyd med.

Publisert

Innredning til svin sto i sentrum under NutriFair.

Sett opp mot Agromeks mange haller og femsifrete besøkstall, kan NutriFair fortone seg som liten og puslete. Som Davids kamp mot Goliat. Men som messeledelsen understrekte: Vi er ikke ute etter folk som jakter kulepenner og småkaker. Vi vil ha de riktige beslutningstakerne. De som har myndighet til å underskrive kontraktene. Noe mange av de 5695 besøkende hadde. Og det ble da også gjort flittig på messa, ifølge utstillerne.

Messene tar livet av danske utstillere

Allerede lenge før denne første NutriFair lukket dørene, og før man visste hvordan den ble mottatt, er det bestemt at messa skal gjentas i januar 2013. Det er bare to små måneder etter at Agromek går av stabelen sist i november i år. Slikt kan være med å sette grå hår i hodene på utstillerne. Riktignok har Agromek klokt nok valgt å legge messa det året Agritechnica i Tyskland ikke arrangeres. Men samme år er det også EuroTier i Hannover, som mange danske utstillere deltar på.

Flere danske bønder vi var i kontakt med ser helst at Agromek og NutriFair ikke slår hverandre i hjel, men at de kan utfylle hverandre faglig.

Svineprodusentene fikk både møte og messe

De danske utstillerne har to valg: enten må de tute med ulvene og heseblesende delta på de fleste messene, bare fordi konkurrentene gjør det. Alternativet er i større grad å sikte seg inn mot sin målgruppe og velge messe deretter.

NutriFair var i stor grad ei messe for svineprodusentene. Noe som ytterligere ble bekreftet ved at Landsforeningen af Danske Svineproducenter valgte å legge sin årlige generalforsamling til messa. Slik fikk deltakerne både møte og messe i samme lokale.

Lausgående purker skaper panikk

Messa bar preg av at danskene skal oppfylle EU- kravet om lausgående purker innen 2013. «Vi er klar – er du?», lokket leverandørene av innredninger. Mange danske grisebønder er på hæla og brukte derfor messa til å få råd om ombygging og tilpassing av gammel innredning. Noen velger nok også å rive ned «det gamle lort» og heller bygge nytt.

En julegave til deg sjøl neste år?

For storfeprodusenter var det nok noe mindre å hente. Vi så riktignok leverandører av klauvskjærebokser, fullfôrvogner, kalvehytter, hygieneprodukter og diverse fôrtilskudd. For hestefolket og fjærkreprodusentene var Fredericia ikke en messe verd. Alt i alt ei messe mest for svinebønder. Har du både gris og ku, kan du med god samvittighet forsvare å ta en tur neste januar.

Powered by Labrador CMS