K-Two

K-Two viser muskler på tørre møkka

RYGGE: Ole Chr. Bye ved avdeling Harald Bjerkes Eftf. har fått de to første K-Two Duo tørrgjødselvognene til landet etter at de fikk agenturet på engelskmannen.

Publisert

Paul Kelloway troner på toppen av en K-Two Duo Mk5 med en kapasitet på 12 tonn. Ashley Knibb (t.h.)og Rolf Gjølstad.

Disse to vognene, samt plantemaskiner, radrenserutstyr, vanningsvogner og den nye traktorserien til John Deere kunne de besøkende studere nærmere under Vårdagene, som ble arrangert hos Harald Bjerkes Eftf. like før vi går inn i påska.

Fornemt besøk fra de Britiske øyer

I forbindelse med lanseringa av K-Two Duo tørrgjødselvognene hadde Ashley Knibb og Paul Kelloway fra fabrikken i Haddenham, Buckinghamshire, i Sør-Øst-England tatt turen til Rygge. Den første kvelden ga de gutta på verkstedet en innføring i «mekanikken» og hvordan vognene vedlikeholdes. Dagen etter sto de til disposisjon for potensielle interesserte i de røde vognene.

Realistiske optimister

Når vi spør engelskmennene om hva som er K-Two-vognenes konkurransefortrinn i kampen om kundene, framhever de robustheten og de fire kraftige botnkjedene. Her snakker vi om 14 mm ankerkjettinger. Foreløpig er ingen vogner solgt, men de to britene vil være godt fornøyd dersom fem til åtte vogner skifter eier i løpet av debutåret i Norge.

Bøndene opptatt med onna

Den eksepsjonelt tidlige våronna forklarer nok mye hvorfor det ikke var kø foran grillen med pølser og hamburgere den første av i alt to Vårdager. Vi ble fortalt at flere av grønnsaksdyrkerne i Ryggeområdet allerede hadde fått gulrotfrøet i jorda riktignok under plast.

Mer faglig program fredag

Men Rolf Gjølstad hos Harald Bjerke regner likevel med at innrykket ville bli større i morgen, da et større faglig program står på dagsordenen. Her skal blant andre Hilde Marie Saastad fra Forsøksringen foredra om plantevern i grønnsaker og Ole Sigvart Dalen fra Felleskjøpet tilsvarende om plantevern i korn og gras. Det vil også bli markert at Bauer presenterer sine nye polyestervogner i Norge.

I morgen, fredag, starter Vårdagen klokka 10.00.

De besøkende på Vårdsagene i Rygge hadde vondt for å gå forbi grillen. Man skal da heller ikke se på mskiner på bare mage!

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS