1112regstat graf liten
1112regstat graf liten

JD - NH - MF

3820 nye traktorer ble registrert i 2011. Det 587 flere enn året før. På pallen finner vi John Deere, New Holland og Massey Ferguson.

Publisert

Da er fasiten klar. 3820 nye traktorer ble registrert i 2011, 18,2 prosent flere enn året før. John Deere har hatt seieren i lomma i lang tid,og endte til slutt opp med 1013 traktorer og en markedsandel på 26,5 prosent. Hvem som kapret de neste plassene ble en kamp til siste slutt.

Som vi skrev forrige måned, har spesielt Eikmaskin hatt mange 5400-modeller stående i påvente av typegodkjenning. Den kom rett før jul, og følgelig gjorde den røde franskmannen et byks på statistikken.

New Holland, som kapret andre plassen, hadde nest flest registreringer i desember. Der i garden fikk de en stor levering med traktorer i desember som ble raskt ekspedert videre.

Valtra har vekslet mellom tredje og fjerde plass gjennom det meste av året, og endte til slutt utenfor pallen, fattige 11 traktorer bak Massey Ferguson. Om finnene mistet pallplassen på oppløpet, kan de glede seg over at markedsandelen økte med 1,2 prosentpoeng, til 14,3 prosent. Kun John Deere hadde større økning når vi ser på markedsandelen.

Fra femte og nedover er det ingen store overraskelser. Av de store er det kun Claas og McCormick har færre registreringer i 2011 enn 2010. Trøsten for begge er nye modeller på slutten av året som bør bidra positivt i 2012.

De såkalte "billigtraktorene" sliter med å få feste i Norge. Både Jinma, Valapanda og Foton har registrert seks eller færre traktorer gjennom hele året. Dette er traktorer som er svært populære i Sverige.

Tradisjonen tro gir vi deg flere detaljer om traktoråret 2011 i Bedre Gardsdrift nr. 1. Det bladet kommer ut i slutten av januar.

Powered by Labrador CMS