HCP_port_til_Norden
HCP_port_til_Norden

HCP får dansk næringspris

HCP er tildelt Billund kommunes næringspris for sin satsing og utvikling i Billund kummune.

Publisert

HCP belønnes nå av hjemkommunen Billund, på grunn av sin satsing utenfor Danmark.

Næringsprisen, som på originalspråket omtales ErhvervsFremmeprisen, deles ut av Den Jyske Sparekasse, JydskeVestkysten, Billund ErhvervsFremme og Billund Kommune.

I statuttene for prisen leser vi at den deles ut til virksomheter, foreninger eller personer som bidrar positivt til næringsutvikling i Billund kommune gjennom ekstraprdonære resultater eller initativer.

HCP startet sin virksomhet i København omkring 1870, og flyttet hovedkontoret til Grinsted i Billund kommune i 1974. I 2002 besluttet HCP å også satse utenfor Danmark, og er i dag også representert i Norge, Sverige og Finland. I løpet av fem år økte omsetningen fra 100 til 300 millioner DKK.

Satsingen utenfor Danmark var nok en klok beslutning. I 2011 var inntjeningen til HCP større i Norge enn i Danmark. Direktør Jens Chr. Hundal sier til Traktortech at HCP hadde hatt problemer i dag dersom de ikke hadde satset på nye markeder.

HCP fikk i 2011 en omsetning på DKK 434 millioner, som er 50 millioner høyere enn året før. Resultatet ble 4,3 mill, mot 4,0 i 2010.

Powered by Labrador CMS