HaraldBjerkes

Gode mekanikere er mangelvare

Landbruksmekanikerne Øystein Aas Hveem (fremst), Øyvind Sørensen og Rune Toverud  har til sammen over 60 års fartstid hos Ole Chr. Bye, avd. Harald Bjerkes Eftf. i Rygge. Men det var ikke lett å skaffe to nye kolleger til de tre på verkstedet.

Publisert

Bildetekst her...

Bedriften måtte lete med lys og lykte etter to nye landbruksmekanikere. Det var så og si ingen som responderte på stillingsannonsen. Etter mye strev klarte de til slutt og «headhunte» én som begynner i april.

En massiv flukt fra faget

- Anleggs- og lastebilnæringa stjeler mange gode landbruksmekanikere. Av mitt kull på ti er det bare to som fortsatt arbeider som mekanikere i landbruket, hevder Øystein Aas Hveem, den sist ankomne ved avdelingen på Rygge. Han har vært to år hos Harald Bjerkes Eftf., men har tidligere erfaring fra Eik maskin.

Nestoren på verkstedet, Øyvind Sørensen, har vært ansatt i 32 år. Rune Toverud kan skilte med 27 år.

Mobilt verksted

Ryggeavdelinga av Ole Chr. Bye ligger midt i et område med stor grønnsaksproduksjon. Det tilsier at porteføljen inneholder plante- og høstemaskiner, radrenserutstyr, vannings- og gjødselsvogner. I onnene er gutta på verkstedet i alarmberedskap og klare til å rykke ut dersom noe ryker.

I roligere perioder besøker de Hedmark, Midt-Norge og Rogaland med servicebilen full av reservedeler. De legger opp turné-ruta på forhand, men deres ankomst ryktes fort og flere ber om besøk av servicebilen.

Ble en avdeling under Ole Chr. Bye

Harald Bjerkes Eftf. runder 80 år i år. Bedriften har i dag seks ansatte og en omsetning på 90 millioner kroner (2011). Bedriften holdt tidligere til ved Mosseporten. I 2009 ble Harald Bjerkes Eftf. fusjonert inn i Ole Chr. Bye. Moderbedriften i Rakkestad har 22 ansatte og korn som spesiale.

Powered by Labrador CMS