Follo landbrukshandel1
Follo landbrukshandel1

Førstemann til å prøve den nye Hakki Pilke

Ole Anton Liverud (bildet) ved Follo Landbrukshandel fikk æren av å kjøre den første Hakki Pilke Easy 38 vedmaskin på norsk jord under en maskindag forretningen arrangerte onsdag.

Publisert

Ole Anton Liverud kan trygt se at sverdet går gennom stokken bak et solid beskyttelsesgitter, som er lett å åpne ved behov.

Ole Anton kunne også fortelle at den første maskina allerede er solgt til en fornøyd kunde i Askim. Etter hans mening er det enkle «skyddet» over kutteorganet og at vedmaskina nå er utstyrt med en flisutskiller midt på transportøren, to vesentlige forbedringer. Det siste gjør at flisa ikke følger med ned i vedsekken.

Du kan se de tekniske spesifikasjonene til vedmaskina her.

Snøen kom for seint

Vanligvis avholder Follo landbrukshandel en «snødag» på denne tida, hvor de demonstrerer diverse snøutstyr. Men i og med at våren kom tidlig i år, valgte de heller å kalle det en «maskindag». Nå kom det riktignok snø onsdag, men ikke nok til at de fikk prøvekjørt Tokvams 256 Flex snøfres, som sto oppmarsjert på plassen foran butikken sammen med mange andre røde produkter fra Reinsvoll-bedriften.

Stinn brakke

De godt over hundre besøkende kunne prøvekjøre en Deutz Fahr Agrotron TTV, firesylindret trinnløs med 142 hk og andre mindre grønne, brødre. Kramer firehjulsstyrte hjullaster, Palms dumperhenger og Yanmar graver sto også på geledd.

I og med det noe ufysne været, ble det etter hver trangt rundt spisebordet inne i butikken hvor Anita Sollie serverte pølser og nystekte vafler.

"

God stemning rundt spisebordet inne i butikken på maskindagen. De nystekte vaflene i forgrunnen og Anita Sollie med pølseklypa parat lenger bak.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS