1204regstat graf

Byks for MF

Massey Ferguson fikk nest flest registreringer i april, og er nå Norges nest mest solgte traktormerke så langt i år.

Publisert

Ingen truer John Deere totalt sett, men i april fikk de hard konkurranse fra Massey Ferguson. Kun seks traktorer skilte de to siste måned. Med 72 nyregistreringer klatrer den røde franskmannen opp til andre plass så langt i år, med 176 traktorer. To traktorer bak er New Holland, mens det er et sprang på 20 traktorer ned til Valtra.

Mer enn hver fjerde nyregistrering så langt i år er en John Deere, som har en markedsandel på 27,5 prosent. Legger vi sammen New Holland og Case IH, får A-K maskiner en markedsandel 21,7 prosent.

Eikmaskin er tredje største importør, med 228 traktorer og 20,1 prosent. Lantmännen Maskin har levert 199 traktorer og får med det 17,6 prosent. Deretter er det godt stykke til HCP, med 81 traktorer og 7,1 prosent.

Lena og Aase har tilsammen 27 traktorer, og det er verdt å merke seg at JCB og McCormick faktisk er like store, med henholdsvis 13 og 14 traktorer.

Ny regler for typegodkjenning gjør at flere importører har mange kundesolgte traktorer stående, men som mangler skilt. Når typegodkjenningene er klare, blir det dermed et ras av registreringer på de aktuelle modellene. Dette bidrar til at enkelte merker får en unaturlig stor variasjon i registreringene over året.

Powered by Labrador CMS