Landbruksoppgjøret 2012
Landbruksoppgjøret 2012

Ber leverandørene støtte bøndene

Daglig leder i Agro Dynamica, Jo Van Orshagen, oppfordrer maskinleverandørene til å stenge butikken på mandag og istedet støtte bøndene i Oslo.

Publisert

- Vi som leverandør til bøndene ser tydelig at det er grunn til bekymring. Mens nesten alle sektorer hadde en tydelig inntektsvekst siste årene for både arbeidstagere og selvstendig næringsdrivende viser det seg at bøndene ikke hadde samme vekst. Og utgiftene til oss leverandører har nok vel steget betydelig de siste årene, skriver Jo Van Orshagen i en pressemelding.

Orshapen påpeker videre at det ikke bare gjelder utstyr og redskap, men også utgifter som energi, finansiering, regnskap, innleide tjeneste, veterinær og andre andre forpliktelser.

- Mange bønder sliter økonomisk og noen klarer ikke å betjene de mest elementære utgifene. Vi som leverandør har fått merke dette. Kjøp av stort og flott utstyr på kreditt er ofte bare eneste mulighet til å garantere fortsatt drift, skriver Orshagen.

Orshagen oppfordrer derfor alle maskinleverandører og deres ansatte til å til stenge dørene mandag 21. mai, og ta turen til Oslo for å vise sin støtte.

Powered by Labrador CMS