Stigomholt
Stigomholt

Vi kan også produsere prøverørshamburgere!

- At nederlenderne nå produserer hamburgere i laboratoriet er ingen revolusjon. Vi kan gjøre nøyaktig det samme, sier professor Stig Omholt, direktør for CIGENE, Centre for Integrative Genetics, ved UMB (bildet).

Publisert

En mesterkokk skal få æren av å tilberede det første kjøttet som er produsert i laboratoriet. Foto: Universitetet i Maastricht

– Dette representerer ikke noe teknologisk gjennombrudd, det gjøres bare i større kvanta, sier Omholt til forskning. no.

Kan dyrke mer kjøtt på en gang

Han forteller at de kunne gjort akkurat det samme med tilstrekkelige midler.

– De nederlandske forskerne har fått penger fra en privat og anonym donor. Dermed har de hatt mulighet til å kjøpe inn flere instrumenter, noe som gjør at de kan produsere flere kjøttstykker samtidig.

Et spørsmål om penger

Han presiserer at han uansett synes det som skjer er veldig spennende, og at det hjelper til å holde tanken om at dette går an levende i media. Omholt forteller at mye har skjedd siden han arrangerte den første workshopen som omhandla kultivering av kjøtt.

– Det er bredere aksept for at dette faktisk kan gjennomføres nå. Likevel er det viktig at dette ikke blir noen sovepute - for å nyttiggjøre kunnskapen trengs store ressurser.

Han har bedt myndighetene om to millioner kroner over en treårsperiode - da tror han prosjektet skal være sjølgående.

– Vi ble sendt over til landbruksdepartementet. Siden har vi ikke hørt noe mer.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS