griseapp
griseapp

Spill på lag med levende griser på iPadden din!

Du sitter og styrer en lyskule bortover en matt skjerm på din iPad. Samtidig løper grisene rundt i fjøset og dytter på samme lysflekk med trynene sine på en stor, interaktiv skjerm.

Publisert

Grisene dytter rundt på lysringen på fjøsskjermen med trynene sine. slik går dagene. Foto: New Scientist.

Du og grisene skal samarbeide om å få lysflekken mot målet: en større markert trekant. Når dere har klart det, avspilles et lite fyrverkeri, dog uten å skremme noen.

Landbruksforskere og kunstskole står bak

Dette er scenariet i en ny app til iPad, «Pig chase», som en gruppe i Utrecht, Holland, nå er i ferd med å legge siste hånd på. Appen har framkommet gjennom et samarbeid mellom Universitetet i Wageningen, Utrecht kunstskole og en hollandsk forskergruppe - Wageningen UR Livestock Research. Sistnevnte jobber med å utvikle intelligente løsninger for kveg.

Riktig leketøy for grisene

I sitt samarbeid med bønder la forskergruppa merke i at griser var opptatt av lys som danset på fjøsveggen. Dette var startskuddet til appen, som skal hindre grisene fra å kjede seg og for å unngå aggresjoner i grisehuset, skriver Foodculture på sin hjemmeside.

Nye spilleplattformer kommer!

Forskergruppa håper også å få større forståelse for grisenes atferd og koordinasjonsevner. Planen er at det med tida skal lages ulike nivåer og plattformer til Pig Chase.

Se video av Pig Chase nederst på denne siden.

"
Powered by Labrador CMS