Orkel USA
Orkel USA

Orkel viser seg fram i California

Orkel viste seg nylig fram på Landbruksutstillinga World Ag Expo nord for Los Angeles for å slå et slag for rundballer med breiplast.

Publisert

Orkel-import Peter Chan flankert av rådgiver George Drewry (t.h.) og dagler leder Jarl Gjønnes i Orkel AS.

World Ag, Expo, eller Tulare show, på folkemunne, arrangeres i byen Tulare i California hvert tredje år. Orkel var sammen med Geno de eneste norske utstillerne, forteller daglig leder Jarl Gjønnes i Orkel.

Selv om størstedelen av grovforproduksjonen i USA er tørt høy med 85-90 % ts, presset i firkantballer, er dette likevel ikke optimalt i alle sammenhenger.

Spesielt på vinters tid må høyet ligge svært lenge før det kan presses, ofte opptil 12 dager. Da forringes også kvaliteten, og dyrets produksjon går ned.

- Orkel’s importør, S&S International, har tro på at denne situasjonen kan forbedres. Peter Chan mener Orkel’s rundballepresser med bredplast har et betydelig markedspotensial, både vinters tid i sørstatene, samt i de fuktigere områdene på vestkysten og i Midtvesten, der Orkel allerede tidligere har solgt et betydelig antall presser, rapporter Orkels-sjefen fra California.

I tillegg til bredplasten er også Orkel’s kompaktorer på full fart inn i markedet.

- Corn, soya beans, distiller’s grain, you name it, now we can bale it, reklamrer Gjønnes, som også kan fortelle at pressing av spon i ball er allerede i gang.

Powered by Labrador CMS