stihl timbersport
stihl timbersport

VM i timbersports på Lillehammer

Vil du se folk som handterer tømmer utenom det vanlige, noterer du datoene 7.-8. september i kalenderen. Da går Stihl Timbersports av stabelen på Lillehammer.

Publisert

Det er ikke akkurat spikking av små Knerten-figurer du blir vitne til når timbersport-VM kommer til Lillehammer i september.

Kvasse økser, grove handsager, standard motorsager og ikke minst blodtrimmede monstersager står på utstyrslista til deltakerne som kjemper om verdensmester-tittelen i den tidligere OL-byen disse septemberdagene.

Barkebrød og sirkus

Mesterskapet har et betydelig show-preg, og har ikke uventet sitt opphav fra den andre siden av det store havet. Etter hvert har imidlertid mange også i vår del av verden fått opp øynene for sporten. For eksempel Ole Ivar Lierhagen fra Hamar endte i fjor på en høyst respektabel 13.-plass, og ambisjonene før et mesterskap på hjemmebane er nok enda litt høyere. Forvent derfor at du både får se øvelser med et snev av nytteverdi, samtidig som du kan rekne med å bli vitne til oppvisninger av mer spektakulær art.

Verdenseliten er på plass

Som seg hør og bør i et skikkelig verdensmesterskap, er alle de fremste utøverne i verden på plass. Mer enn 100 øksesvingere og sagførere fra 23 nasjoner stiller på startstreken. Fredag 7. september står i lagidrettens tegn, mens det på lørdag 8. september skal kåres en individuell verdensmester.

Stor stemning

Det er ventet at nærmere 10 000 mennesker vil følge mesterskapet, men fremdeles er det gode muligheter for å sikre seg billetter fra bilettservice.no. Arrangementet finner sted i Lillehammer Olympiapark.

Powered by Labrador CMS