FK Agri hovedkontor Lillestrøm

Felleskjøpet Agri til Lillestrøm

I løpet av 2014 flytter Felleskjøpet Agri inn i nytt hovedkontor på Lillestrøm. Bygget skal tegnes av Snøhetta arkitekter og leies ut av Lillestrøm Delta AS.

Publisert

Slik blir Felleskjøpets nye hovedkontor på Lillestrøm.

Felleskjøpet har 2300 ansatte, og samler nå hovedkontorfunksjoner og ledelsen for de operative divisjonene på ett sted. De skal øke effektiviteten og redusere kostnadene. Dette er et av hovedmålene med det nye hovedkontoret.

- Vi har sett på flere alternativer, og totalt sett kommer Snøhetta og Lillestrøm Delta best ut, både på pris, kvalitet og effektivitet, sier adm.dir. John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyde med at vi har fått på plass denne avtalen med Felleskjøpet, sier Aarstein Rebne, administrerende direktør i eiendomsselskapet Lillestrøm Delta AS.

– Vi er stolte av å få en stor nasjonal bedrift hit til Lillestrøm. Felleskjøpets valg er en bekreftelse på det vi vet her på Nedre Romerike – at dette er det mest sentrale området på Østlandet, smiler Rebne.

- Felleskjøpet skal ligge lett tilgjengelig for alle, og Lillestrøm har nettopp denne beliggenheten, sier Ulvan. Byen har gode kommunikasjonsmuligheter, noe som også gjør det lettere å rekruttere de beste folkene.

Snøhetta tegner Ideen med utformingen av bygget er å trekke landskapet inn i bygget, og å bringe landskapet inn i byen. Tanken er å synliggjøre Felleskjøpets verdier i utformingen, sier prosjektleder hos Snøhetta, Maria Svaland.

- Bygningsvolumet er utformet på en slik måte at det skal brytes opp i vinkler som gjør at det forandrer seg når man beveger seg rundt det, både på avstand og på nært hold, fortsetter hun.- Når de riktige leietakerne melder seg er vi villige til å strekke oss langt for at de skal få optimale lokaler, sier Aarstein Rebne.

- Vi ønsket oss et unikt og effektivt bygg som uttrykker hvem Felleskjøpet er og hva vi står for. Gjennom valget av Snøhetta og Lillestrøm Delta får vi muligheten til å realisere dette målet. Vi skal ha et bygg der våre medlemmer og ansatte kan føle tilhørighet. I tillegg til å være et godt prosjekt får vi solide partnere med gjennomføringsevne, og det er like viktig for oss, sier adm.dir. i Felleskjøpet, John Arne Ulvan.

Totalt blir det nye bygget på 6000 kvm.

Foran: Aarstein Rebne, adm. dir. Lillestrøm Delta og John Arne Ulvan, adm.direktør Felleskjøpet Agri Bak: Dorte Landmark og Per Berg, styremedlemmer i Lillestrøm Delta, Maria Svaland, arkitekt og prosjektleder Snøhetta, Liv Schou og Per Jacobsen fra Felleskjøpet Agri

Powered by Labrador CMS