reg-ill10.jpg

Svalestup

I år som i fjor faller antall nyregistrerte traktorer fra januar til februar, men årets fall er betydelig høyere, hele 42 prosent.

Publisert

Grønt = økning, Rødt = nedgang

Mens det i januar ble registrert 335 nye traktorer, var det kun 194 nyregistreringer i februar. Det er en nedgang på 141 traktorer, eller 42 prosent.

Sammenligner vi februar 2011 og 2010, viser tallene 45 flere registrerte traktorer i år. Totalen er også betydelig høyere, 529 mot 340. Så sjøl om februar ikke ble noen jubelmåned, er registreringene så langt i år nesten 36 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Tre merker skiller seg ut i februar. Mc Cormick er eneste merke med grønt salgstall, dvs. flere solgte traktorer i februar enn januar. Økningen er heller beskjeden, én traktor, men det er tross alt et pluss. Belarus holder stand med to solgte i begge måneder.

John Deere fortsetter i tet, og er den av de store som har desidert minst nedgang i salget, kun 15 traktorer og 18,5 prosent. Det belønnes med hele 34 prosent markedsandel i februar, og 27,8 prosent hittil i år.

Etter to måndeder er det kun desimaler som skiller andre, tredje og fjerdeplass. Valtra er ned 32 traktorer og beholder andreplassen med 15,1 prosent. Massey Ferguson kommer luskende bak og er nå kun 0,2 prosentpoeng bak finnen, mot 0,6 i januar. New Holland på fjerde er én av fire som øker sin markedsandel fra januar, til 14,6 prosent. Blant disse tre skiller det altså kun 0,6 prosentpoeng. Alle disse tre, pluss Case IH, har nylig lansert nye modeller rundt 100 hk, og vi kan derfor vente oss en real kamp i dette viktige segmentet i utover året.

Powered by Labrador CMS