To små kyllinger står i grønt gress og kikker nysgjerrige på fotografen.
Påskekyllinger

Snart påske:
Putt en kylling på tanken!

Siste skrik innen alternativ drivstoff er å fylle kylling på flytanken. Riktignok er det ikke hele kyllinger det er snakk om, men kyllingfett som har gjennomgått en raffineringsprosess.

Publisert

Denne måneden har NASA testet kyllingdrivstoffet som et alternativ til diesel, skriver forskning.no

Reinere og bedre vare

Det er Syntroleum Corporation og Tyson Foods Inc. som har bygd raffineriet som forvandler Tysons kyllingfett til biodiesel. Fett og olje fra matproduksjon har også tidligere blitt brukt som drivstoff, men Syntroleum hevder deres nye kyllingdiesel både er reinere, mer stabil og mer effektiv enn vanlig diesel.

Krysset USA på kyllingfett

Nylig krysset forskere fra NASAs Langley Research Center USA med det nye drivstoffet på tanken. Kyllingfettet har fått navnet Hydrotreated Renewable Jet Fuel.

Forskerne har på sin ferd fra Hampton i Virgina til NASA flyforskningssenter i California testet kyllingfettets ytelse og utslipp.

Skal sjekke utslippene

Forskerne fløy en DC-8 med fire jetmotorer. Nå venter nye tester i samarbeid med private aktører i luftfartbransjen, andre statlige organisasjoner og universitetsforskere.

Forskerne skal tallfeste gass- og partikkelutslipp og sjekke hvordan motoren og flysystemene fungerte under den 4184 kilometer lange ferden til California.

Bombefly på kyllingdiesel?

Også det amerikanske luftforsvaret har kjøpt mange tusen liter av det nye biodrivstoffet. Målet er å bruke ei blanding med 50 prosent vanlig diesel og 50 prosent av den nye dieselen med kyllingfett på flyene sine.

Powered by Labrador CMS