mobiltelefon1
mobiltelefon1

SMS-aksjon stoppet traktor-tjuver

Natt til søndag ble to John Deere 7530 stjålet fra FKs anlegg i Sarpsborg. Takket være en sms-melding til 590 lastebilsjåfører ble de to traktorene og tjuvene fra Latvia funnet på en rasteplass i Sverige.

Publisert

Verkstedgutta hos FK Sarpsborg er glade for at de to JD-traktorene er funnet og kommet "hjem" igjen. Arkivbilde.

- Vi regnet med at traktorene til en verdi av én million kroner var borte for godt, sier salgskonsulent Kåre Jørgen. - Men en snarrådig medarbeider foreslo at vi skulle ringe Norsk Lastebileierforbund (NLF) og be dem om å sende en sms til alle sine sjåfører. NLF var positive og plutselig var det 590 ”spanere” ute på vegene.

Viktig melding

”To John Deere 7530 merket med Borge gård har forsvunnet fra Felleskjøpets anlegg i Sarpsborg mellom kl. 00.00 og 06.00 i natt. Har du sett noe?”. Slik lød meldinga som ble sendt til alle yrkessjåførene i NLF.

Satt ved siden av traktorene

Én av dem som fikk meldinga var Tom Ingar Kville. Han hadde ikke sett noen traktorer, men han ringte bror sin, Bring-sjåfør Arnt Erik, som akkurat da satt på en rasteplass i Sverige. På spørsmål om han hadde observert noen traktorer, fikk han til svar:

- Jeg sitter akkurat nå og ser på to stykker!

Tjuver og traktorer pågrepet

De to traktorene sto på en latvisk lastebil. Arnt Erik tok traktorene i nærmere øyesyn og kunne bekrefte at de tilhørte Borge gård. Deretter ringte han Felleskjøpet. Like etterpå rykket svensk politi ut og arresterte tjuvene.

Lastebilsjåførene ser deg, tjuv!

Felleskjøpet retter nå en stor takk til Norsk lastebileierforbund for deres resolutte inngripen og berømmer de årvåkne sjåførene. Heretter kan ingen tjuver som ferdes langs vegen føle seg trygge!

Powered by Labrador CMS