Fendt 700_13 Eikmaskin
Fendt 700_13 Eikmaskin

Over 300 på Fendt-lansering

Godt over 300 Fendt-interesserte fra hele landet tok turen til Hvam da Eikmaskin viste fram den nye 700-serien denne uka.

Publisert

Fendt er stolte av sine nyeste familiemedlemmer, og flere fabrikkteam er på rundreise i Europa for å vise fram nykomlingene. Denne uka var de kommet til Hvam Landbruksskole. Over to dager fikk interesserte, deriblant Bedre Gardsdrift, se og prøve Fendts nye traktorer.

Fire Fendt 700 regjerte på Hvam landbruksskole mandag og tirsdag denne uka.

De som synes 800-serien er stor, kan glede seg over at den nye 700-serien er tilsvarende liten. Utsikten fra førerplassen er meget god, takket være et lavt panser og runde skjermer. Også oppover er sikten upåklagelig og det er mulig å se bunnen på skuffen når lasteren er på topp uten å måtte bøye seg fram. Ikke alle synes den høye frontruta er spesiell pen, men at den er praktisk ved frontlasterbruk er hevet over en hver tvil. Et eksempel til etterfølgelse. Som en morsom gest programmerte Fendts demofører vendeteigsautomatikken slik at lasteren koblet seg på traktoren sjøl og etterpå levde sitt egen liv i halvannet minutt (Se video).

Demotraktoren vi prøvekjørte var utstyrt med progressiv styring, kalt VarioActive steering. Når denne er aktivert og hastigheten er lav nok, kan du svinge hjulene fra ytterpunkt til ytterpunkt med bare to rattomdreininger. Ettersom hastigheten øker reduseres følsomheten, og ved 20 km/h koples funksjonen ut av sikkerhetsgrunner. I normalmodus kreves det fire omdreininger for å svinge hjulene fra maks høyre til maks venstre, eller motsatt.

Norge har fått tildelt seks traktorer for salg av årets produksjon, og alle er solgt. Mens Bedre Gardsdrift prøvekjørte én av de fire demotraktorene på Hvam, ble den sjuende kontrakten signert, til stor glede blant Eikmaskin-staben på Hvam.

I morgen reiser de to semitrailerne med de fire 700-serie traktorene tilbake til Tyskland. Produktsjef Jørgen Skjelin har to demotraktorer i bestilling, og går det som planlagt blir den første av disse utstilt på Agrisjå i August.

"

Eikmaskins stab og Fendts demoførere på Hvam tirsdag 12. juli. Rett før bildet ble tatt, sikret de seg signaturen på den sjuende kontrakta på den nye 700-serien.

Powered by Labrador CMS