plog pløgsle øverum fireskjærs stubbåker.jpg

Maskinrådgivning på rett kurs

Etter at avtalepartene i landbruksoppgjøret vedtok å stille midler til disposisjon for maskinteknisk rådgivning, begynner Norsk Landbruksrådgivnings organisering av tjenesten å ta form.

Publisert

I første omgang vil maskinrådgivningen telle cirka tre årsverk. Formålet med tjenesten, er å rettlede brukeren, slik at uheldige maskininvesteringer unngås, i tillegg til at best mulig effekt av allerede utførte investeringer oppnås. For å kunne gi bedre råd, ønsker NLR og gjeninnføre testing av ulike maskiner og redskaper.

Starter pent

For å sikre effektiv spredning av kunnskap, vil kompetanseheving blant rådgiverne stå sentralt i startfasen. I tillegg vil en nyhetstjeneste basert på e-postmeldinger opprettes. Etter hvert er målet at antall rådgivere kan økes.

Østlandet neste

I tillegg til ansettelsen av Sverre Heggset som koordinator for den maskintekniske rådgivningen, videreføres et allerede eksisterende tilbud i Trøndelag. Nå står Østlandet for tur, og i løpet av kort tid vil det lyses ut en stilling som skal plasseres på Blæstad, skriver NLR i sin pressemelding.

Blæstad som base

Høgskolen i Hedmark har lang erfaring med maskinteknisk utdannelse og kompetanse i Norge. Da Norsk Landbruksrådgiving ville opprette et maskinteknisk rådgivingstilbud, var det derfor naturlig at rådgiveren som skal dekke Østlandet, ble plassert på Blæstad. Rådgivingen som skal tilbys herifra, retter seg hovedsakelig mot mekanisering for korn og potet.

Nøytral prototypetesting

NLR tror også at testing av prototyper før de settes i full produksjon, kan være aktuelt. I et møte med maskinbransjen, ble nemlig denne tjenesten etterspurt av en norsk landbruksmaskinprodusent.

Powered by Labrador CMS