JD 7210R_01
JD 7210R_01

John Deere 7280R er årets traktor 2012

AGRITECHNICA: John Deere gikk av med seieren i Tractor of the year, med sin 7280R.

Publisert

John Deere 7R: Tractor of the year 2012.

Dette er tredje gangen John Deere stikker av med seieren i Tractor of the year. De andre finalistene i år var Case Puma 230 CVX, Deutz AgrofarmTTV 430, Fendt724 Vario SCR, Massey Ferguson 7624 Dyna-VT, New Holland T 8.390 og Valtra T 213.

7280R er toppmodellen i 7R-serien. Nominell effekt er 280 hk, mens makseffekten er 310 hk.

Mens konkurrenter som CNH og Agco har valgt SCR eksosrensing med AdBlue for å tilfredsstille de nye utslippskravene, sverger John Deere til EGR. Fordelen med EGR er at du kun behøver å fylle diesel, noe John Deere vet å utnytte i sin markedsføring. Enkel og ukomplisert bruk uten bruk av tilleggsvæsker er et av deres viktigste salgsargument. Teknologien er velkjent: Utvendig kjøling og resirkulering av eksosgassen og et selvrensende dieselpartikkelfilter.

7R har fått samme hytte som 8R, og som vi ga behørig omtale i BG 6/2009. En logisk konsekvens, siden både 7R og 8R produseres i Waterloo, USA. Her er instrumenteringen plassert i høyre A-stolpe, og betjeningsterminal og øvrig betjening i armlenet.

Hvis du tilhører smartphone-generasjonen og liker berøringsskjermer, leveres dette som tilleggsutstyr i 7R. Velger du berøringsskjerm, har du også mulighet til å bruke den som monitor for videokamera. John Deere kaller sin terminal for CommandCenter. Et dekkende navn, all den tid du kan programmere og overvåke det aller meste på traktoren herifra, deriblant hydraulikk og lys.

I tillegg til dagens transmisjoner, kommer 7R med en ny automatisk transmisjon, CommandQuad. Denne er i utgangspunktet lik powershift-transmisjonene AutoQuad og PowerQuad, men motor og transmisjon kommuniserer på samme måte som i en trinnløs transmisjon, noe som gir mer optimale girskift og lavere drifstofforbruk.

Du kan lese mer om John Deere 7280R i Bedre Gardsdrift nr. 6/2011.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS