HCP ringen Roald Nomme
HCP ringen Roald Nomme

HCP-forhandlerne med redskapsring

Forhandlerne av Zetor og Deutz Fahr har startet en egen kjede for salg ar landbruksredskap. HCP-ringen er organisert som et samvirkelag og omfatter 23 forhandlere.

Publisert

Roald Nomme er styreleder i den nye HCP-ringen.

HCP-ringen minner mye om den redskapsringen som Case-forhandlerne etablerte for noen år siden (Cifi), men organiseringa er ikke helt den samme. I den nye ringen kjøper hver forhandler en andel på 35 000 kroner og får deretter anledning til å selge de produktene som ringen har tilgang på.

Ringen forhandler priser og står for markedsføring, men den enkelte forhandler bestiller produktene direkte fra leverandør og holder eget delelager.

Ringen skal kun konsentrere seg om redskap og ikke mer avanserte landbruksmaskiner som traktorer og skurtreskere. Årsaken er at de mest kompliserte maskinene krever en sentral fagekspertise i motsetning til redskap der den lokale forhandler sjøl vil sitte med den nødvendige kompetansen.

Ringen har allerede skaffet seget bredt redskapssortiment. Blant annet dreier det seg om Tellefsdal, Byberg, Lyng Triangel, HMV, Hardi og Ålö. I tillegg har de sikret seg enerett i Norge på Dalbo, Agrolux-ploger, Palms hengere og kraner, Ørum og Pichon gjødselvogner, samt produkter fra Krone og Jeantil.

HCP-ringen har også enerett til salg av de største Metsjö-hengerne med gjennomgående akslinger. Det vil i praksis si hengere over 21 tonn, mens Fk fortsatt har agenturet på de mindre hengerne.

HCP-ringen skal ikke ha noen egen administrasjon. Her vil HCP gi en hjelpende hånd, men den nye organisasjonen har et eget styre. Det består av Sigurd Søberg, Sigbjørn Westreng, Nils Røsholt og Roald Nomme.

Les mer i BG nr. 9

Powered by Labrador CMS