Krone Ultima
Krone Ultima

Gull til Fendt og Krone

Agritchnicas nyhetsjury er ferdig med jobben. Fendt og Krone får gull for sine innovasjoner, mens 39 andre nyheter får sølv.

Publisert

To traktorer, én sjåfør.

Fendt tildeles gullmedalje for sin master-slave ekvipasje, som vi skrev om sist uke, der to traktorer styres av én fører.

"

Non-stop kombipresse fra Krone.

Krone får gullmedalje for sin non-stop kombipresse. Kombipressa som har fått navnet Ultima, har et forkammer som samler opp graset mens ballen i kammeret får på nett og overføres til pakkeren. Ifølge Krone øker kapasiteten med inntil 50% sammenliknet med en konvensjonell rundballepresse.

Av sølvvinnerne kan vi nevne smartnøkkel fra New Holland, der nøkkelen programmeres til å sperre visse funksjoner på traktoren, eksempelvis begrense topphastigheten.

Fendt får sølvmedalje for trykksensor på fronthydraulikken og frontlaster med veiecelle. Også John Deere får lastersølv for sin elektroniske parallellføring.

Rigitrac får sølv for elektriske hjulmotorer, mens Kverneland har videreutviklt Geoseed til også å omfatte kunstgjødselspredere, noe som belønnes med sølv.

Den komplette lista med medaljevinnere finner du her.

"
Powered by Labrador CMS