Traktorcross_14.jpg

Full gass for traktorcross

Traktorene er blitt sterkere, og konkurransen mye tøffere. Det setter tilskuerne pris på. Publikum møtte mannsterkt opp da Grue Bondelag for tredje gang  arrangerte  traktorcross på Kirkenær.

Publisert

Tommy Hansen vant den modifiserte klassen med denne MF-en. I tillegg ble det andreplass i standardklassen.

Se video fra traktorcrossen her

Alle gode ting er tre, og i år var det til og med oppholdsvær under konkurransen. Hvor mange som så på konkurransen vet vi ikke sikkert. Nærmere 600 løste billett, men det var også mange som slapp inn gratis.

Alle kan være med

Spesielt med denne sporten er at alle kan delta sjøl om de ikke har solide sponsorer eller en styrtrik pappa til å hjelpe seg.

For å stille i standardklassen må du ha førerkort, bruke hjelm, ha en heldekkende kjeledress og disponere en traktor med vernebøyle og sikkerhetssele. Traktoren må dessuten være registrert og kun ha mekaniske gir.

MF med V8

Skal du stille i klassen for modifiserte traktorer blir det litt verre. Her var det deltakerne som møtte opp med ombygde traktorer med lastebilmotor. Årets vinner i spesialklassen, Tommy Hansen, kjørte en MF 35 med åttesylindret motor og det er i alle fall ikke hverdagskost på norske jorder.

Banen er også forholdsvis enkel. To og to kjører mot hverandre i ei slalåmløype med noen innlagte ferdighetsøvelser. Blant annet skal du stoppe med hjula oppå en planke, og du skal berøre en stabel med dekk uten at de velter. Misser du en av ferdighetsøvelsene får du et tidstillegg på tre sekunder. Kjører du utenom et hinder i løypa, får du et tillegg på fem sekunder.

Resultatliste

Standardklasse

" 1 Andre Jørgensen Ford Dexta 2 Tommy Hansen MF 2403 Andreas Smedsrud Ford 6610

Modifiserte traktorer1 Tommy Hansen MF 35 V8

Se bilder fra traktorcrossen i vårt bildegalleri.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS