Agrar lessevogn_1
Agrar lessevogn_1

Eikmaskin tester Agrar lessevogner

Eikmaskin vil igjen tilby lessevogner, og vil denne sesongen teste vogner fra sveitsiske Agrar.

Publisert

Markus Angst og Ivo Fausch i Agrar og produksjef Gunbjørn Forbord i Eikmaskin har stor tro på sveitsiske lessevogner på norsk jord.

Den lysegrønne lessevogna ble presentert for forhandlere og kunder på Eikmaskins grasdemonstrasjon i Fredrikstad sist uke. Foreløpig har Eikmaskin tatt inn to vogner, som skal testes på Jæren og i Surnadal i sommer. Dersom det ikke dukker opp noe uforutsett, er planen å tilby vognene for ordinært salg fra neste år.

- Våre vogner har markedets største innmaterrotor i sin klasse, 870 millimeter. Den er 152 cm brei og har 12 mm kraftige matetinder. Brukeren kan velge å bruke seks, 17 eller 45 kniver, forklarer salgssjef i GVS Agrar, Ivo Fasush.

Wireløft av pickupen gir raske bevegelser.

- Pickupen er svingbar og har wireløft slik at den kan bevege seg raskere opp og ned under kjøring, argumenter Angst.

Angst forteller også at vognene er spesialtipasset Norge. Blant annet har de fått lavt drag og ekstra store hjul, og mye av fabrikkens ekstrautstyr har Eikmaskin valgt å spesifisere som standard.

Den største av de to vognene.

Agrar tilbyr lessevogner fra 18 til 85 m3, men vognene over 45 m3 er kunberegnet for høy. Eikmaskins to vogner er på henholdsvis 35 og 45 m3, opplyser Gunbjørn Forbord.

Utenom enkelte vogner til Tyskaland og Østerrike, har Agrar per i dag ikke eksport.

Powered by Labrador CMS